Pelenka, Bili

Ez az írás mementó minden leendő szülőnek. Önismereti tréning fiatal szülőknek és nosztaliga tapasztaltabb szülőknek. Lényege, hogy vidám perceket szerezzen mindenki számára. Bővebb kiadásban (még több humorral) megrendelhető könyvként a blog írójánál.

Friss topikok

  • Zizifull: Valóban nem haszontalan, ha beteg a gyerek, és szüksége van rá, hogy figyeljék. Azonban egészséges... (2014.02.26. 09:22) haszontalan babaholmik listája - kiegészítés
  • Zsembibaba: Sajnos, paleo ide vagy oda, azokat az ételeket amiken felnőttem ( palacsinta, madártej) akkor is r... (2013.12.04. 03:21) paleo diéta
  • Zsembibaba: @babcica: Köszi a tippet, mostanra sokat tapasztaltam saját bőrön. Sokat bénáztam, de ami pozitiv ... (2013.09.12. 00:27) kertészkedés
  • kisvirag78: A málnalevél tea nem fogja megindítani a szülést, de ha végül beindul, akkor sokat segít abban, ho... (2013.08.08. 21:24) Szülés megindítása- bábapraktika
  • Pirimoricz: Nekem ma segítettek a babakocsit feltenni a buszra, és még üléssel is kínáltak. Fel kell ébreszten... (2012.12.01. 14:44) Meghívás

Linkblog

Két éves gyermek fejlesztése

2013.12.22. 04:00 - Zsembibaba

Rákerestem a neten mit tehetnék még azért, hogy Zsuzska okosabb legyen, és rájöttem, semmit. Amit tehetek, mindent megadok, megadunk neki. Zene, hangszerek, kézügyesség, kombinálás, kreativkodás, beszélünk hozzá, vele, mostanában egyre komolyabban veszem, amit mondok neki,vitaminok  és étrend. Még táncra, gyerektornára is járnánk, ha nem aludna mostanában összevissza, illetve nem lenne folyton beteg.

A neten még egy lista is van fent arról, mik azok az alap játékok amik nem hiányozhatnak egy gyerek szobájából sem. Szerintem a lista hiányos, mivel csak bolti termékeket sorol fel, és mint mindenki tudja, nem azok a legkedveltebb játékok.

A listát kiegészíteném szőnyeg méretű papírral, hozzá festêkkel és játszósruhával. Kartondobozzal, amibe bele lehet bújni. A nagy papir esős napokon remek dolog, ilyenkor van relative nyugodt 40 percem, mielőtt a festêkes tappancsokkal elkezdik a lakást is kenni, és utána nincs jobb mint a zuhanyzóban és a kádban felváltva pancsolni. A pancsolással ujabb 40 perc simán eltelik. Tisztán és pucéran kergetőzni a lakásban, és ágyon ugrálni ujabb 40 perc. Mi ilyenkor hősugárzóval fűtünk, mt ha kikapcsolom hamarabb lehűl a lakás, mintha begyujtottam volna a radiátort. És hamarabb lesz meleg is. Szóval, esős, nyákos időben ez a tuti elfoglaltság.

Egy letapétázott falrésZ a gyerekszobában szintén jól jön. Így kevesebb az olyan próbálkozás, amikor bútorra, és egyébb falfelületekre rajzol. Zsuzska már érti, hogy oda szabad rajzolni, máshova nem.

 A kartondoboz hetekig megunhatatlan. Lehet tapétázni, szinezni, matricázni, párnákkal megrakodni, postásosat játszani, válhat belőle autó, barlang, kutyaól, meg egyáltalán, minden. és mindehhez én nem is kellek, ami plusz előnye.

Persze kell legalább 4 kisebb párna is, amiken ugrálni lehet, vagy amikből bunker, ágy készül.

Só- liszt gyurma. Már egy éves kortól. Eleinte még el kell neki készíteni, de két és fel évesen már a készítésbe is be kell vonni.

Újságpapír. Mindenre jó. Festeni, pépesíteni, hajtogatni, karácsonyfadíszt, egyéb dekorációt készíteni, kivágni belőle ábrákat és átmatricázni, kiömlött dolgokat felitatni vele, vagy csak lapozgatni. A kedvenc olvasmány a játékbolt reklámujságja, meg a szupermarketeké.

Spárga vagy vastag fonalgombolyag. Fontos hogy vastag legyen, mert a vékony fonalat felgombolyítani a lakásban rémálom. Aki nem tudja mire jó, nézze meg a teletabbies spárgafelfordulás című részét, vagy csak adja a gyerek kezébe, és megtudja. Néha kész madárcsapda vár a gyerekszobában, mert mindenre rá lehet tekerni, át lehet fűzni, rá lehet akasztani. 

Csavarhúzó. Tévedés azt hinni, hogy csak a kisfiúkat érdekli. 

Felfújható matrac, és/vagy nagyobb állat.  Már egy éves kortól. Ha megunja, csak le kell ereszteni, zacsiba dobni, és mehet a pincébe. Negyed évente ujra felfújni két hétre. Nem csak a strandon jó.

Csúnya baba és kispléd. Nem tudom miért, de a babának csúnyának és pucérnak kell lennie. A plédnek meg cipelhetőnek. A csúnya, pucér műanyagbaba nálunk örök veszekedés tárgya, mert nincs olyan baba, ami olyan jó lenne, mint ez, és csak egy, az egy igazi. Ez mehet kádba, lehet sminkelni, etetni, meg mindent.

Vizesen tapadós fürdőjáték. Olyan mint a matrica. Najó, ez gyári. Szivacsból van, és jó. Nem kerül a gyerek bőrére káros kemikália, semmi hab, semmi kádba való festék. Nem kell levakarni a csempéről és pláne a fugákból. Ha van kettő féle zacsi is, akkor a kirakhatóság lehetősége végtelen. Nekünk a farmos a nagy kedvenc, de az öltöztethető baba, kutya sem rossz, de szerencsére van még sok témában a neten.

Apropó, szivacs. A mosogatószivacs és a popsitörlő kendő kádba is és szárazon is jó egy darabig. Bár ez nem túl sokáig, azonban többször elsüthető ötlet.

Bab, lencse, tálak, kanalak. Két évesen simán. Csak könnyen szétszóródik. Ezért kisebb magokkal nem érdemes próbálkozni. Én a hajdinával eléggé megjártam, de a porszívó a jóbarátom, segített.

A bejegyzés trackback címe:

https://pelenkabili.blog.hu/api/trackback/id/tr925704150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása