Pelenka, Bili

Ez az írás mementó minden leendő szülőnek. Önismereti tréning fiatal szülőknek és nosztaliga tapasztaltabb szülőknek. Lényege, hogy vidám perceket szerezzen mindenki számára. Bővebb kiadásban (még több humorral) megrendelhető könyvként a blog írójánál.

Friss topikok

  • Zizifull: Valóban nem haszontalan, ha beteg a gyerek, és szüksége van rá, hogy figyeljék. Azonban egészséges... (2014.02.26. 09:22) haszontalan babaholmik listája - kiegészítés
  • Zsembibaba: Sajnos, paleo ide vagy oda, azokat az ételeket amiken felnőttem ( palacsinta, madártej) akkor is r... (2013.12.04. 03:21) paleo diéta
  • Zsembibaba: @babcica: Köszi a tippet, mostanra sokat tapasztaltam saját bőrön. Sokat bénáztam, de ami pozitiv ... (2013.09.12. 00:27) kertészkedés
  • kisvirag78: A málnalevél tea nem fogja megindítani a szülést, de ha végül beindul, akkor sokat segít abban, ho... (2013.08.08. 21:24) Szülés megindítása- bábapraktika
  • Pirimoricz: Nekem ma segítettek a babakocsit feltenni a buszra, és még üléssel is kínáltak. Fel kell ébreszten... (2012.12.01. 14:44) Meghívás

Linkblog

Harmadik vizsgálat, a dieteikusnál

2013.09.14. 07:21 - Zsembibaba

Ma felvittük pestre egy magán rendelőbe, egy dietetikushoz. Megjelent az ajtóban egy kissé csunyácska, kövérke, középkorú hölgy. Mikor megszólalt, erős akcentussal beszélte a magyart, de rendkivül jó nyelvtannal. Nagyon hamar szimpatikus lett, mikor elkezdett beszélni, s azzal amit és ahogy mondott, tökéletesen ellensúlyozta a külsejéből adódó kis hibákat. Kêt órán át faggatott, és jegyzetelt. Ehhez képest nem is kért sokat. Ha azt nézem, hogy más magándoki 15-20 perccért elkér hasonló nagyságrendű összeget, teszem azt egy nőgyógyász.

A gyerek közben eljátszogatott a rendelőben lévő játékokkal, néha bekapcsolódott a beszélgetésbe, néha magával hívott, előzékenyen isszaadta a hölgynek a leejtett tollat. A doktornő beszélgetés közben figyelte a gyerek tevékenységeit. 

Nagyon óvatos anyukának titulált, aki nagyon időben, meglehetősen kis, könnyen behozható lemaradással hozta el a gyereket. Ő is megerősítette, amit a neurológus, hogy a probléma létezik, de bízik benne, hogy két hónap alatt helyre lehet hozni megfelelő odafigyeléssel, étrenddel, spec tornával.

Beszéltünk a terhességről, megkérte, pontosan nevén nevezve mondjam el milyen gyógyszereket szedtem a terhesség alatt. Mi volt a szülést beindító bábakoktél összetétele. Szó esett a lakásban lévő penêszről, és arról, amivel kezeltük. Az oltásokról, az antibiotikumos kezelésekről, pontosan név szerint milyen antibiotikum, azt is tudni akarta. Felhívta a figyelmet a meglévő súlyadatok alapján arra, hogy a gyerek már az első betegség után is visszaesett súlyban, bár még nem jelentősen. Az elmondottak alapján arra kért, de adassak be többé oltást a gyereknek, mert egyértelműen érzékeny az oltásokra. Szerinte a gond előbb kijött volna a gyereknél, ha a magyar rendszer szerint oltották volna be, vagyis először újszülötten, majd havonta egyszer, míg a német rendszer szerint négy hónaposan kapta az első oltását. Megkért, hogy a tejmentes diétája a gyereknek 100%-os legyen a teljes felzárkózásig, vagyis semmi kis tejszínhab, meg tejcsoki. Megkérdezte, mennyire érzékeny a bőre, és mit kenek rá, ha kenek. Persze a gyereknek marha érzékeny a bőre, így kizárólag csak mosódióval tudok rá Mosni, és csak gyógyszertári baabfürdetővel kenem, kivéve, ha kipirosodik, vagy kiüti valami. Ezen a nyáron arra is rájöttünk a strandolás közepette, hogy sem a napfény, sem a klóros víz nem tesz akkora károkat a gyerekben, mint a rohadt drága, patikában vett napvédő krém, ami heves allergiás reakciókat váltott ki a bőrén kb két órával a felkenés után. Ugyanez a történet a nivea napvédőkrémmel is, amit elméletileg babáknak szánnak. Így végül nem kentem semmivel! Mégsem égett le. 

 A hölgy továbbá Megkérdezte mennyire izzadós, és hol. Van e szaga az izzadtságnak, illetve a leheletének. Szereti e a vizet? ( inni, fürödni, hajat mosni) mik a kedvenc ételei ( pl. Hasábkrumpli)és mi az amiről tudom, hogy nem esik neki jól( pl eper). Mi a kedvenc játéka, milyen a viszonya a testvérével. Pontosan hogyan sír éjjel, mikor nem tudjuk megvigasztalni. HA sikertelen valamiben,dühében elhajítja a játékot, de később mégis játszik vele. Hogy jöttek a fogai, hogy kezdett mozogni. Kommunikál- e, ott helyben Zsuzska rámutatott a játékra, amit nem ért el a polcon, s később másvalamire megkérdezte: ez mi? Mondtam a hölgynek hogy ezeket most a napokban kezdte el csinálni, mire megnyugtattak, hogy azért, mert ha lassabban is, de igyekszik behozni önmagát.

Megkérdezte milyen betegségek vannak a családban, hízásra hajlamosak vagyunk e. Mitől fér a gyerek? Hangoktól, kutyától, fénytől, sötéttől.

Mikor már ezer dolgot megkérdezett, javasolta, hogy tanuljunk meg egy otthoni mozgásterápiát, készitsünk átfogó ételallergia tesztet, s közölte, hogy szerinte nemhogy hall a gyerek, de egyenesen abszoluthallása van, ami miatt nehezebben koncentrál, mert azt is hallja, ha a szomszéd lehúzza a gatyáját a vécén, de meg tudja tanulni kiszűrni a fontos hangokat. Ha akarjuk, segíthetünk neki megtanulni, ha akarjuk megvárjuk amig ő maga megtanulja.

Erről eszembe jutott, hogy az emberem mindig mondja, te miért nem alszol éjjel, minek hallgatózol meg szagolgatsz. Mert én sem tudok zajban aludni, minden hang felébreszt, a szomszéd éjjeli pisilése is, arról nem is beszélve, hogy minden szag is. Eszembe jutott, hogy ezért nem mgyek olcsó hotelbe, mert a fertőtlenített lepedő szaga beivódik a bőrömbe, s aztán zuhanyzás ellenére is még órákig érzem a szagát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pelenkabili.blog.hu/api/trackback/id/tr885512797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása